Jak fungují projekty „Co máte dnes na sobě?“ (pro dámy i pány)

01.08.2010 14:00

Na Facebooku jsem vytvořil dvě stránky (zvlášť pro dámy a zvlášť pro pány), prostřednictvím kterých můžete nahrávat fotografie se svým outfitem. Ostatní pak mohou hodnotit, jak se jim váš styl oblékání líbí, případně, co by na něm vylepšili.

Jak to celé funguje

  1. Existuje zvláštní stránka pro dámy a zvláštní pro pány.
  2. Nejprve musíte kliknout na To se mi líbí.
  3. Jakmile se stanete fanoušky stránky (kliknutím na To se mi líbí na vrcholu stránky), můžete dělat tři:

a. Nahrávat vlastní fotografie, aby je ostatní mohli hodnotit a komentovat.

b. Hodnotit fotografie s outfity ostatních (prostřednictvím kliknutím na tlačítko To se mi líbí u konkrétní fotografie).

c. Komentovat outfity ostatních. 

Jak nahrávat fotografie 

  1. Do pole napište něco o oblečení, které máte na fotografii, kterou chcete nahrát. Ideálně včetně značek, případně např. kde jste jednotlivé kusy koupili.
  2. Následně klikněte na Fotky na liště.
  3. Po té klikněte na Nahrát fotku (případně Vytvořit fotoalbum, chcete-li nahrát více fotografií se stejným outfitem).
  4. Nyní vyberete konkrétní fotografii na vašem počítači (podobně, jako byste chtěl v počítači otevřít/zobrazit konkrétní fotku).
  5. Fotku nahrajete kliknutím na tlačítko Sdílet

Jaké fotografie nahrávat

Jakékoli fotografie, kde je vidět vaše oblečení, ideálně v kombinaci (vyfotit samotnou košili je sice pěkné, ale mnohem přínosnější pro vás i pro nás je, uvidíme-li vše od bot až po klobouk - a jak to pasuje právě vám).

Na fotografii nemusí být vidět vaše tvář.

Nahrávejte jenom zajímavé fotografie vztahující se k elegantnímu oblečení. Omlouvám se, ale např. punkerské nebo rockerské oblečení nemá na těchto projektech místo. Na druhou stranu, i sportovní nebo volnočasové oblečení může být velmi elegantní.

Čeho se vyvarovat

Účelem projektu je pomoci si navzájem v estetice oblékání. Naopak rozhodně není účelem někoho shazovat nebo pomlouvat.

Vidíte-li, že by šel outfit dotyčné nebo dotyčného vylepšit, je možné říci třeba „lepší než kombinace černé a žluté je černá a bílá“ nebo „tato kombinace není nejšťastnější“. Naopak, hodnocení typu „takovou kombinaci si vezme jenom buran, jsi prostě pako, běž se producírovat někam jinam“ nikomu nepomůže a jenom uškodí – a proto nebude tolerováno.

Nebudu váhat být v hodnocení nevhodnosti komentářů přísný a nevhodné komentáře mazat a jejich autory blokovat (už se nebudou moci stát fanoušky stránky).

Chci, aby se lidé nebáli na těchto dvou projektech zveřejňovat své fotografie. Základní kritérium, zdali je váš komentář v pořádku, je toto: Je daný komentář přínosný a neškodí? Rozhodně budou mazány všechny urážlivé komentáře.

Nehodnoťte prosím kvalitu fotografií. Mnoho fotografií bude jistě vyfoceno rychle po ránu u zrcadla mobilním telefonem, proto kvalita bude nízká.

Nahrávejte jenom vlastní fotografie, maximálně můžete nahrát fotografie někoho, s kým máte blízký vztah a kdo vám k tomu dal souhlas.

Vaše fotografie se objeví na stránce Dámy, co máte dnes na sobe? - Elegantně.cz, respektive Pánové, co máte dnes na sobe? - Elegantně.cz na Facebooku a prostřednictvím aplikace i na Elegantně.cz. Dovoluji si použít vaše fotografie, samozřejmě s uvedením zdroje, na Elegantně.cz.

Vyhrazuji si právo tato pravidla kdykoli změnit.

Napsal Robert Němec 1. srpna 2010.

Zpět

© Němec Marketing, s. r. o. a internetová agentura Robert Němec, 2008-2010. Všechna práva vyhrazena. Kopírování obsahu předávám naší advokátní kanceláři. Pánská a dámská móda a vše týkající se oblečení.