Kvalita košilí T. M. Lewin a jakou si vybrat košili k jakému obleku?

08.10.2008 19:18

Otázka: Jaká je kvalita košilí u T. M. Lewina a jak zkombinovat košili a oblek?

Dobrý den,

chystám se objednat si spolu s kolegy na zkoušku pánskou košili z obchodu T.M.Lewin, ale nejsem si jistý materiálem. Chci klasickou bílou, ale nevím zda zvolit “Luxury Twill”, “2-Fold Poplin” nebo “Herringbone” (ještě mají "Oxford", ale o něm píšete, že není vhodný). Jaká látka je podle Vás nejvhodnější pro oblekovou košili? Pokud byste je mohl stručně charakterizovat, byl bych Vám vděčný.

Předem mnohokrát děkuji.

FS

Odpověděl Robert Němec:

T. M. Lewin má nyní v nabídce něco okolo dvou set druhů pánských košil. Zhruba jednou za měsíc je mění, takže co bylo v nabídce před měsícem už dnes pravděpodobně nebude. Je to i proto, že nechtějí, aby muži potkávali jiné muže oblečené v té samé košili. Dokud jsem to nevěděl, čekal jsem, že když jednu pánskou košili vyprodají „že jim dojde nová zásilka“. Takřka nikdy nedojde.

Materiál se trochu liší podle ročního období. Letní košile jsou tenčí, zimní silnější. Nicméně v nabídce jsou po celý rok oba druhy.

Ve vašem případě bych zvolil Luxury Twill (mám ji také). Nicméně T. M. Lewin není výrobce košilí, u kterého byly extrémně velké rozdíly mezi kvalitou látky. Ale orientujte se podle ceny: pokud je cena vyšší, je většinou i kvalita vyšší.

Co se týče toho, jak kombinovat pánskou košili a pánský oblek, bylo by to téma na několik článků. Obecně začněte s bílou hladkou košilí (bez vzoru). Bílá dá vyniknout obleku i kravatě.

Nekombinujte proužky a čtverečky (pokud nejste mistr v oblékání). Máte-li proužkovaný oblek, vezměte si jednobarevnou nebo proužkovanou košili. Ne čtverečkovanou.

Vzor by neměl být stejně velký, ale rozdílně velký (např. úzké proužky a široké proužky). Částečně jsem o kombinaci košile a kravaty (případně zbytku) psal v článku Jakou košili si mám vzít na svatbu?

Má to spoustu výjimek a „ale“, nicméně zaznamenávám si, že musím toto téma v budoucnu rozpracovat.

Upozornění: vzhledem ke kvalitě košilí T. M. Lewin se především ty zimní hůře žehlí. Připravte se na to.

Posílejte mi vaše dotazy na nemec@elegantne.cz.

Napsal Robert Němec 8. října 2008

Zpět

Diskusní téma: Kvalita košilí T. M. Lewin a jakou si vybrat košili k jakému obleku?

Datum 17.10.2011

Vložil Dominik Korčák

Titulek Výběr velikosti košil T.M.Lewin

Odpovědět

Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat na radu ohledně výběru velikosti košile. Chystám se na svůj první nákup košil přes internet a nejsem si úplně jistý, jaký zvolit střih.
Jsem hubené postavy, obvod hrudníku jsem si změřil na 37 a pasu na 33 palců.
Fully fitted košile od TM Lewin mají hruď 39.5 a pas 33.5, Slim fit 42.5 a 35.
Měl bych tedy zvolit fully fitted nebo slim fit střih? U obvodu krku zněla instrukce od TM Lewin přidat půl palce, protože se košile sepere. Pokud se zmenší i ostatní míry, fully fitted košile by mi mohla být malá. Také by bylo dobré, aby mě košile neobepínala úplně - jakou je vhodné mít rezervu?
Děkuji.

Datum 29.10.2010

Vložil Kosilak

Titulek Není materiál jako materiál :)

Odpovědět

Ahoj,

rád bych se zde přítomných zeptal, jak je to s kvalitou košil u T.M. Lewin... ?

Materiálů nabízejí několik, ale bohužel bych jako laik potřeboval nějakou stupnici.
Např. Sea Island jsem u nich vůbec nenašel :(

Děkuji

Datum 03.04.2009

Vložil Standa B.

Titulek T.M. Lewin

Odpovědět

Dobrý den,

právě mi přišli 2 košile z T.M. Lewin, které jsem si objednal přes Internet. Nejdříve jsem se bál, že mi nebude sedět velikost, ale košile padnou jako ulité. Velikost límečku a délka rukávu podle mě není problém pokud se dobře změříte. Pozor bych si dal při výběru střihu. Jsem vysoký, břicho nemám a proto jsem zvolil Slim Fit střih, který padne dobře, ale určitě bych se cítíl pohodlně i kdyby byl střih ještě štíhlejší. Kamarád, který je silnější a má trošku břicho si objednal Classic Fit. Límeček a rukávy mu sedí, ale přes břicho mu košile hodně odstává. Takže můj názor je, že Classic Fit jenom pro pány s velkým břichem.

Jinak zboží mi přišlo 5. den po objednání, perfektně zabalené a všechno bez nejmenšího problému.

Můžu vřele doporučit.

Standa

Datum 21.10.2008

Vložil PetrB

Titulek Bavlněné košile a žehlení

Odpovědět

Tak především bych řekl, že je vskutku zcela přirozené, že skutečně kvalitní bavlna se bude mačkat. Je to zcela logické a je to vlastnost materiálu. Co se týče žehlení, doporučuje se vždy košili zvlhčit, aby žehlení šlo lépe. Samozřejmě, vezmete-li si na sebe plastikový pytel, tak ten se mačká špatně. Jak říkám, je to vlastnost materiálu. Obecně bych řekl, že polystyrenový šit bych si na sebe nikdy ale opravdu nikdy nevzal, to ani do rakve ne - to radši budu vypadat zmuchlaně, ale budu hrdý, že nechodím jako 90% lidí v umělém šitu jedné hnusné barvy připomínající odpornou UHO (univerzální hnědou omáčku z menzy).

Datum 21.10.2008

Vložil PetrB

Titulek Re: Bavlněné košile a žehlení

Odpovědět

Mimochodem, navštívil jsem mamutí outletový podnik ve Štěrboholích a byl jsem poněkud zklamán. Absolvoval jsem jako divák takové veselé představení paní prodavačky v jednom nejmenovaném obchodě s pánskou módou. Pán, evidentně ne zcela šťastný z vyhlídky, že musí nakoupit košili, si nechal od paní prodavačky (ta by zapadla do Prostějovského OP) poradit, jakouže to vlastně tu barvu si koupit. Paní mu samozřejmě nacpala jednobarevnou fialovou hrůzu a k tomu světle fialovou (zřejmě PES) kravatu. Komentovala to slovy (AVE CESAR) "no dyť se neska nosej ty košile barevný!". Tak až si budete kupovat košili, myslete na to, že se "neska nosej ty (hnusný) barevný" a berte si to za příklad totálního a drsného východního nevkusu toho nejbrutálnějšího zrna. V tomhle jít v Londýně po ulici, tak vás nechají na nádraží maximálně tak posunovat vagóny.

Datum 09.10.2008

Vložil FS

Titulek Re:

Odpovědět

Děkuji za odpověď,
právě dnes mám bílou košili z 2 vrstvého popelínu od T.M.Lewin poprvé na sobě. Je krásná, příjemná, ale když mi ji manželka žehlila nemluvila o ní moc hezky. Opravdu se žehlí špatně a navíc se strašně mačká. Když jsem si v práci sundal sako po hodinové cestě autem a tramvají, vypadám dost použitě. Je pravda, že doposud jsem nosil košile od A.M.J. s příměsí polyesteru, které se s touto nedají srovnat, ale alespoň jsem nebyl tak zmačkaný. Je to vlastnost všech bavlněných košil, nebo by třeba twill, případně jiný výrobce (např. Harvie&Hudson) dopadl lépe?
Na košili jsem se hodně těšil, ale teď mám dojem dost zkažený.
Předem děkuji za odpověď

Datum 09.10.2008

Vložil Robert Němec

Titulek Re: Re:

Odpovědět

T. M. Lewin je jednou z nejdiskutovanějších značek košil na internetu (jenom jedna diskuze za všechny: https://www.askandyaboutclothes.com/forum/showthread.php?t=58034&highlight=lewin+iron).

Když to shrnu:

1. Za danou cenou jsou nejlepší.

2. Za vyšší cenu jsou lepší výrobci (např. Harvie & Hudson - jenom o 8 liber).

3. Právě proto, že mají kvalitní materiály, jsou některé hůře žehlitelné. Ne všechny, ale potvrzuji, že některé ano. Abyste totiž získali stejnou kvalitu a zároveň snadnější úpravu, museli byste upravit vlákno - a cena by zase byla vyšší.

Můžete košile vrátit - i když jsou vyprané a nošené a vzít si peníze zpět, nebo vybrat jiné.

Také doporučuji ihned po vyndání z pračky pověsit na ramínko a žehlit ještě když jsou košile trochu mokré. Já se smířil se žehlením. :-)

Třeba Hilditch & Key se žehlí lépe - ale cena je dvoj až trojnásobná.

Jak se říká: "Vždy dostanete to, za co jste zaplatili."

Módní poradna

Kde koupit kvalitní košile v Brně?

07.02.2011 00:14
Otázka: Kde nakoupit opravdu kvalitní pánské košile v Brně? Ahoj Roberte, mám na tebe malou prosbu: Nemohl bys mi poradit, kde koupím v Brně nějakou opravdu kvalitní košili, zhruba v kvalitě Hilditch & Key, protože odjíždím na ples a nutně během pondělí potřebuji koupit nějakou oblekovku a přes...

Kde koupit pánský oblek v Londýně?

07.09.2010 18:43
Otázka: Kam za nákupy obleku v Londýně? Ahoj, chtěl bych se Tě zeptat, zda nevíš o nějakém cenově přijatelném obchodu s obleky v Londýně. Podobný Tebou vychvalovanému Peek & Clopenburg. Moje finanční možnosti jsou okolo 500 euro/400 liber za oblek a nevím, zda by se mi před odcestováním...

Kde koupit dámské košile, ideálně na manžetové knoflíčky

15.04.2010 17:47
Zeptala se mě kamarádka, kde se dá koupit dámská košile (společenská), v ideálním případě na manžetové knoflíčky. Dámské košile jsou samozřejmě velmi elegantní, ale příliš se v Česku nenosí. Nejsem v této oblasti odborníkem, ale přesto jsem zavzpomínal, kde se dají koupit (budu rád, pokud mě...

Jak barevně sladit boty a kalhoty, především džíny

24.02.2009 19:03
Otázka: Jak barevně sladit boty a kalhoty, především džíny? Mohu mít k tmavým kalhotám světlé boty? Dobrý den, chtěl jsem reagovat na váš článek k tématu boty. Píšete o tom, jak by měly boty co nejvíce barevně ladit ke kalhotám. Pominu oblek, kde je samozřejmostí sladit boty s kalhoty. Osobně si...

Kde koupím kravatové šály?

01.11.2008 14:36
Otázka: Kde koupím kravatové šály? V kamenných obchodech i na internetu Ahoj Roberte, včera jsme se bavili o kravatové šále, kterou jsi měl na sobě. Napsal bys mi prosím ještě napsat, jak že se ta kravatová šála řekne anglicky? A kde ji koupím? Díky, Pavel Otázku zodpověděl Robert Němec: Ahoj...

Velikosti u pánských košilí - jak zjistím správnou velikost?

24.10.2008 20:34
Otázka: Jak zjistím správnou velikost u pánských košilí? Ahoj Roberte, nakupuji pánské košile v jednom z těch obchodů (www.savilerowcom.com), cos doporučil a malinko mám problém vyznat se ve velikostech. Předpokládám, že dva řádky "single" a "double" určují, zda budou knoflíčky manžetové či...

Nebojte se, vaše odpovědi čtu - a chci odpovědět

22.10.2008 00:09
Moc děkuji za všechny dotazy, které mi posíláte. Jsou jich už desítky, navíc teď máme ve firmě hodně práce, takže nestíhám odpovídat tak, jak bych si přál. Ale jste mi inspirací, abych věděl, o čem mám psát. Nepište mi prosím dotazy do diskuzí pod články. Ty už ani nestíhám pročítat. Posílejte mi...

Kde nakupujete pánské svetry?

09.10.2008 00:06
Otázka: Kde nakupujete pánské svetry? Dobrý den, zcela náhodou jsem narazil na Vaše stránky Elegantně.cz a musím konstatovat, že je to fajn čtení. Chtěl bych se Vás zeptat, kde doporučujete nakupovat svetry, popř. jejich značky. S pozdravem JB Odpověděl Robert Němec: Děkuji vám za pochvalu. Nedávno...

Kvalita košilí T. M. Lewin a jakou si vybrat košili k jakému obleku?

08.10.2008 19:18
Otázka: Jaká je kvalita košilí u T. M. Lewina a jak zkombinovat košili a oblek? Dobrý den, chystám se objednat si spolu s kolegy na zkoušku pánskou košili z obchodu T.M.Lewin, ale nejsem si jistý materiálem. Chci klasickou bílou, ale nevím zda zvolit “Luxury Twill”, “2-Fold Poplin” nebo...

Jak zkombinovat barvu pánských bot s oblekem nebo jiným oblečením?

06.10.2008 23:12
Jak zkombinovat barvu pánských bot s barvou obleku? Chtěl bych se Vás také zeptat, zda byste byl tak laskavý a doporučil mi vhodnou obuv. Jsem v kontaktu s Vámi doporučeným obchodem Pediwear a jsou velice příjemní a ochotní. V našich prodejnách obuvi plných brigádníku se na to neodvážím...

© Němec Marketing, s. r. o. a internetová agentura Robert Němec, 2008-2010. Všechna práva vyhrazena. Kopírování obsahu předávám naší advokátní kanceláři. Pánská a dámská móda a vše týkající se oblečení.