Nekupujte levné parfémy a nejlevnější parfémy na internetu

15.09.2009 22:52

Lehce se zhoršující situace na českém internetu, kdy lidé baží po levných a nejlevnějších parfémech, mě přiměla napsat tento článek, který vám přinese vhled co celé problematiky.

Předně bych chtěl zdůraznit, že většina z nás si nikdy nekoupila parfém, ale vůni. Ale protože množství lidí hledá levné parfémy a nejlevnější parfémy, budu v tomto článku používat výraz parfém, i když se jedná o vůni.

Než se „levný parfém“ dostane k vám

Než se levný parfém dostane k vám, uběhne dlouhá doba. Ve světě je jenom málo velkých výrobců parfémů, největší z nich je Procter & Gamble, jako druhou bych jmenoval Coty. Procter & Gamble má ve svém portfoliu např. parfémy Dolce & Gabbana, Gucci, Hugo Boss, Lacoste, Rochas, Puma, Alfred Dunhill, Bruno Banani, Mexx, Naomi Campbell, Valentino a desítky dalších. (Nebudu zde rozebírat, že výrobce není často výrobce, ale spíše "producent").

Od výrobce jdou parfémy (občas přes velkodistributora a importéra) k největším odběratelům, což jsou často řetězce jako je Marionnaud, Douglas nebo Sephora. Ty dělají skutečně velký objem. Vždyť jenom třeba Marionnaud má více jak 1 220 obchodů.

A teď pozor: pokud se parfémy neprodají rychle (kdy jsou čerstvé - viz níže) v kamenných obchodech, jdou do internetových obchodů. Ano, nejdříve jsou v kamenných a až po čase se přestěhují. Můžete si také všimnout, že e-shopy nemají nejnovější novinky.

Parfémy se sice nemusí přemisťovat fyzicky, nebo se přemisťují jenom ve velkých baleních. Ale stárnou – a ztrácí na kvalitě. Zboží přitom může změnit majitele několikráte. Stále se převáží a špatně skladuje (viz níže).

Dalším problémem je převoz po Zemi. Výrobci prodávají stejné parfémy v různých zemích za různé ceny. Internetové obchody dělají to, že nakupují od prodejců, kteří nakupují tyto parfémy v levných zemích (většinou se jedná o Arábii, případně Asii). Převoz a skladování po celé Zemi samozřejmě parfémům škodí.

Luxusní (jako skutečně luxusní) značky parfémů dávají každému svému parfému výrobní číslo. I tak velcí světoví prodejci jako FragranceNet.com ničí tato čísla, aby se nepoznalo, odkud berou své parfémy.

U českých e-shopů je navíc ta nevýhoda, že nejsou schopny jednat se skutečnými velkoobchodníky, o výrobcích ani nemluvě. Důvodem je to, že nakupují v příliš malých objemech na to, aby s nimi někdo jednal. Zboží tak putuje přes několik prostředníků, doba se prodlužuje a kvalita dále klesá. Sice jsou potom parfémy levné a levnější, ale za jakou cenu?

Skladování parfémů je extrémní problém

Skladování parfémů je velký problém. Parfém je svým složením určen k tomu, aby se z kapalného skupenství přeskupoval do plynného. Takže má tendenci unikat, mísit se a vyčichat. Navíc má tendenci dále „pracovat“ (podobně jako víno).

Ano, parfémy, levné i drahé, se kazí. V podstatě vám parfém nevydrží déle než jeden rok – i kdybyste měli sebelepší skladování. Proto nemá cenu skladovat parfémy dlouhou dobu.

Parfém se ničí teplotou, vzduchem a světlem. Ideální skladování je tak v ledničce v alobalu (odkaz vede na dobrý článek, i když obsahuje několik chyb).

A nyní onen zádrhel: vy si opravdu myslíte, že vaše online parfumerie skladuje parfémy v tmavých mrazácích? Ne, skladuje je s co nejmenšími náklady, aby vám mohla dodat „levné a nejlevnější parfémy“.

Stejný parfém je jiný parfém

Stejný parfém se většinou vyrábí na různých místech světa. Anebo se vyrábí na jednom místě, ale pro různé trhy – a tak je různý. Základ je stejný, ale doplňky nebo koncentrace se mohou lišit. Díky tomu má trochu jiný výraz, trochu jinou kvalitu, délku, po kterou bude vonět atd. Jednoduše: když chcete levný parfém, musí se někde něco ubrat. Navíc různé trhy požadují po „parfémech“ různé vlastnosti.

Parfém tak může být levnější, ale na něčem je potřeba ušetřit.

Zatímco kamenná parfumerie v Paříži (ano, i místo koupě je důležité) bude mít parfém vyrobený ve Francii s kvalitním složením, vy budete mít levný parfém koupený v českém e-shopě vyrobený v zemích třetího světa s jemně pozměněným složením. Vyberte si, co chcete.

Levný parfém přes internet je risk 

Po té, co jsem se tyto informace dozvídal přímo od internetových prodejců (ano, hovořili o tom se mnou) a pročítal diskuze na Basenotes.net (kde je na toto téma množství informací – viz odkazy níže), jsem ztratil důvěru v internetové prodejce.

Zkusil jsem ještě test: Napsal jsem do jednoho z největších českých e-shopů prodávajících levné parfémy, z jakých zemí nakupují parfémy. Jejich odpověď byla prudce vyhýbavá.

Důkaz místo slibů – test parfémů

Poslední test jsem udělal náhodou. Vzal jsem si balení dvou stejných „parfémů“, které jsem koupil na konci června v Harrods v Londýně (nyní je půlka září). Parfém nalevo – tmavý – byl celou dobu skladován v krabičce. Parfém napravo byl v relativně tmavé koupelně. Přesto vidíte, k jak velké změně barvy za ty dva a půl měsíce po otevření a skladovaní v ne dokonalé tmě došlo.

Test: nekupujte levné parfémy, vidíte, jak to dopadá
 

Osobně mohu potvrdit (na základě testu vůně), že stejný parfém zakoupený v kamenném obchodě jako je Harrods nebo Douglas na Kärntnerstraße ve Vídni voní jinak než ten samý koupený na StrawberryNET.com. (U FragranceNet.com jsem měl spíše štěstí).

Pokud tedy chcete mít jistotu, že váš parfém bude opravdu kvalitní a skutečně nádherný, nakupujte ve značkových kamenných prodejnách na Západě.
Osobně nemám zatím takovou důvěru v žádný český e-shop, abych zde nakupoval „parfémy“.

Doporučené čtení k tématu, kde jsou informace z článku dále rozvinuty:

https://www.community.basenotes.net/showthread.php?p=1145971
https://community.basenotes.net/showthread.php?p=772510
https://community.basenotes.net/archive/index.php/t-221023.html
https://community.basenotes.net/showthread.php?t=207044

 

Nově přidané odkazy:

https://www.amazon.com/Perfect-Scent-Inside-Perfume-Industry/dp/0805080376 - autor knihy je novinář prestižního časopisu The New Yorker. Dva roky strávil tajně u výrobců Hermés a Coty a pak zveřejnil, jak funguje průmysl s vůněmi

https://perfumeshrine.blogspot.com/2008/02/dirty-secrets-of-grey-market-fakes.html - článek popisující fungování šedého trhu s parfémy

Další články a diskuze:

https://community.basenotes.net/showthread.php?t=235649

https://blog.fragrancedirect.co.uk/the-perfume-market-289.html

https://www.bized.co.uk/current/mind/2004_5/300505.htm

https://espinosaiplaw.com/wordpress/?p=14

P. S. Pokud mi některý e-shop průkazně doloží, jak dováží parfémy co nejvíce napřímo (řekněme jeden až dva mezičlánky mezi ním a výrobcem) a jak má ošetřeno skladování pro všechny své parfémy, rád jej zde zveřejním a udělám mu reklamu. Pište mi prosím na nemec@elegantne.cz.

 

P. P. S. Nasadil jsem na tento web reklamní systém Google AdSense. V důsledku toho se pod tímto článkem objevují reklamy na e-shopy prodávající "parfémy"...

P. P. P. S. V roce 2010 začala moje online marketingová agentura poskytovat SEO a další služby v oblasti internetového marketingu parfumerii Parfums.cz.

 

Přečtěte si heslo Parfémy a vůně v Encyklopedii módy.
 

Napsal Robert Němec 15. září 2009.

Zpět

Diskusní téma: Nekupujte levné parfémy a nejlevnější parfémy na internetu

Datum 15.11.2009

Vložil Michal

Titulek Článok s ktorým je možné súhlasiť.

Odpovědět

Prajem príjemný deň

Tento článok mi bol daný do pozornosti ako pracovníkovi siete parfumérií na Slovensku. Tovar sa nakupuje centrálne od spomínaných P&G a COTY, ale samozrejme aj iných. Môžem iba potvrdiť, že kvalita vône na e-shope veľmi zriedkavo dosahuje úroveň kvality produktov v kamennej predajni, čo môžem potvrdiť na základe viacerých skúseností mojich známych, zákaznkov a dokonca aj mojej vlastnej :(

Nedávno sa mi stalo, že zákazníčka prišla so zakúpenou vôňou v identickom obale, avšak vôňa bola oveľa jemnejšia ako originál. Žiaľ, bola zriedená.

Donedávna bola trvanlivosť vôní stanovená na 4-5 rokov, a to dátumom na krabičke, ale v súčasnej dobe je to určené číslom v tégliku na maximálne 36 mesiacov od prvého použitia.

Šesť mesiacov pred vypršaním minimálnej trvanlivosti sa vôňa predáva výrazne lacnejšie, pričom je zákazník upozornený, že ide o zárukový tovar.

Od začatia používania, sa môže vôňa "zlomiť" aj skôr mne sa to stalo po roku od vtedy si vône nešetrím na viac rokov, ale míňam ich tak často ako to je možné a vhodné.

Ďalším celkom logickým dôvodom prečo môžu byť vône lacnejšie je ich pôvod, alebo ako sú vyrobené. Nie je to overená ani potvrdená informácia, je to iba moja domnienka, ale určite existujú vône, ktoré sú vyrobené z čisto prírodných látok, výťažkov a esenciálnych olejov, prípadne inými technikami, avšak domnievam sa, že tie lacnejšie sú vyrobené chemicky. Čiže sa snažia vôňu čo najdôveryhodnejšie napodobniť.

P.S. Za kvalitu produktov v našej sieti parfumérií, sa Vám môžem zaručiť, za kvalitu z iných zdrojov nie.

Datum 15.11.2009

Vložil Ada

Titulek Re: Článok s ktorým je možné súhlasiť.

Odpovědět

Vůní vyrobených z čistě přírodních látek je naprosté minimum, zabývá se tím jen několik firem. A většinou ty parfémy nevoní nic moc. Chemické látky nejsou nic podřadného, ostatně díky nim vůbec mohla vzniknout moderní parfumerie (kde bychom byli bez vanilinu, aldehydů atd.) Ale i syntetická ambra nebo santal mohou být lepší (a dražší) a horší. Čím víc má parfumér na vůni peněz, z tím širší palety látek může vybírat.

Já mám zase s e-shopy skvělé zkušenosti a k tomu můžu přihodit zkušenosti spousty známých. Upřímně, kdybychom byli závislí jen na vás, kamenných parfumeriích, panovalo by tu ještě parfémové temno.

Datum 12.11.2009

Vložil Ada

Titulek tak si to přebereme

Odpovědět

Nechtěla jsem, ale nedalo mi to:

"pokud se parfémy neprodají rychle (kdy jsou čerstvé - viz níže) v kamenných obchodech, jdou do internetových obchodů."
Hloupost, zvlášť velké e-shopy by si s tím nevystačily. Prodej "přebytků" z kamenných obchodů je součást šedého trhu, takže takhle putuje do e-shopů jen část parfémů. Někdy kamenky prodávají parfémy hned, jak je dostanou, protože jich schválně vezmou víc (třeba kvůli slevě za větší množství).

"většina z nás si nikdy nekoupila parfém, ale vůni"
Parfém je v češtině zaběhnuté označení pro to, co nazýváte vůní, takže použití jako synonyma je legitimní. Většina milovníků parfémů to tak používá a když chtějí zdůraznit, že mluví o koncentrované verzi, řeknou "čistý parfém" a je po pochybnostech. Samozřejmě můžete použít i slovo voňavka, ale to má takový pejorativní nádech.

"U českých e-shopů je navíc ta nevýhoda, že nejsou schopny jednat se skutečnými velkoobchodníky, o výrobcích ani nemluvě."
Ale jsou - týká se to ovšem těch velkých, ne garážových příštipkářů.

"V podstatě vám parfém nevydrží déle než jeden rok – i kdybyste měli sebelepší skladování."
Vydrží. Mám několik vůní starých desítky let. A troufla bych si stejně dlouho skladovat i dnešní parfémy (čisté parfémy určitě, ale i parfemové vody), pokud jejich složení nasvědčuje, že vydrží. Oblíbené lehké citrusové vůně to bohužel nejsou, to je pravda.

"Zatímco kamenná parfumerie v Paříži (ano, i místo koupě je důležité) bude mít parfém vyrobený ve Francii s kvalitním složením, vy budete mít levný parfém koupený v českém e-shopě vyrobený v zemích třetího světa s jemně pozměněným složením."
Blud. Jo, v Paříži koupíte špeky, které u nás nejsou. U Guerlaina koupíte čistý parfém Shalimar, v našich obchodech toaletní vodu, která tomu čistému parfému nesahá ani po kotníky. Ale toaletka Shalimar koupená ve Francii je stejná jako v USA, v Japonsku nebo v ČR.

S tím souvisí: "Anebo se vyrábí na jednom místě, ale pro různé trhy – a tak je různý."
Tohle se neřeší výrobou laciných verzí, ale limitovanými edicemi určenými jen pro některé trhy. V Asii jsou oblíbené lehké parfémy, takže se vyrobí lehoučká vůně s třešňovými kvítky a pošle se jen tam a tady se ani neprodává, protože je tu trh lehkými vůněmi přesycen a nebylo by snadné prorazit.

Osobně mám spíš problém nakupovat v kamenkách - parfémy se tam dlouho válí, krabičky jsou zaprášené, ve velkých e-shopech se vůně trochu točí a ještě se mi nestalo, že by přišlo něco zkaženého nebo starého. A s reklamacemi není problém, stačí pípnout a už vracejí peníze, zatímco v kamence to obnáší dlouhé handrkování, často s nulovým výsledkem.

Datum 15.11.2009

Vložil Michal

Titulek Re: tak si to přebereme

Odpovědět

No nepochopili sme asi základnú problematiku....
parfém má určitú koncentráciu vonnej zložky a zvyčajne sa vyrába vpo veľmi malých baleniach, na Slovensku sa jeden konkrétky pohybuje 123 Eur za 15ml...parfém sa parfémom nazýva, keď je to uvedené na obale príslušnej vone, potom nižšia koncentrácia je Eau de Parfum, ktorá v doslovnom preklade znamená parfumovaná voda, (ktorú český ako aj slovenský zákazníci nesprávne nazývajú parfemom a potom my predajcovia máme s tým dosť veľký problém vysvetliť niekomu, keď máme na predajni aj Parfum aj Eau de Parfum, prečo vlastne tých 5ml vychádza podstatne drahšie ako 100ml Eau de Parfum a následne prichádza na scénu aj Eau de Toilette, ktorú si často zamieňajú za kolínsku, a nemá to pre nich zámku luxusu...ale za 5 euro luxus nekúpite. BTW slovo parfém nie je synonymom slova parfemovaná voda a slovo vôňa môže zahŕňať všetky miery koncentrácie od Parfum do Eau de Cologne.

Čo sa týka trvanlivosti vône, je to dosť sporé...z praxe viem, že aj "zlomená" vôňa, môže stále voňať. Stále má tendenciu voňať na pokožke príjemne a podobne. Zámerne som nepoužil výraz rovnako, nakoľko nie len pot a ph kože ovplyvňujú ako vôňa vonia, súčasne to ovplyvňuje strava, stav (chorý zdravý), hormóny (napríklad ženy v prechode alebo tehotné ženy) prípadne počasie.

Datum 18.11.2009

Vložil Jolana

Titulek Re: Re: tak si to přebereme

Odpovědět

Základní problematiku tu většina opravdu chápe dobře.Ve svém výčtu jste ještě na pár označení zapomněl, namátkově mě napadá např. Eau Fraîche nebo CPO. No nebudeme slovíčkařit.Myslím si, že nosíte dříví do lesa, když vysvětlujete, proč je parfém dražší než parfémovaná voda.Kdyby jsme o problému něco nevěděli, tak tu nebudeme asi psát. Domnívám se , že tímto "základem" se už většina přispěvovatelů do této diskuze prokousala již před mnoha lety.
Váš zákazník je jiná, ten bývá kolikrát i nepopsaný list.Od toho tam jste, aby jste mu problém vysvětlil.
Za mě opakovaně mohu napsat, že znám jak špatné internetové obchody, tak bohužel i ty kamenné.
Kdybych nakupovala jen v nich, tak neznám tři čtvrtiny vůní, které ráda používám a do těch, pro mě snadno dostupných kamenek ,se nikdy nedostanou.Nevím čí je to chyba...moje určitě ne.Domnívám se, že kdybych přišla do leckteré kamenné prodejny jak v ČR, tak i na Slovensku a požádala je o některou vzácnou značku, tak by zavrtěli hlavou, zaťukali na čelo a já bych šla zklamaná domů. Takhle u počítače doma ,v klidu buď objednám, či poprosím , zaplatím převodem, dojde mi např. ponejprv vzorek, či odstřik a teprve pak si v klidu objednám celé balení. Nemusím poslouchat" " nemáme, nebudeme mít, nikdy jsme neměli, ne toto Vám opravdu neobjednáme" či ještě jiné perly z úst prodavačů " proč si toho testeru šplícháte tolik?".Což v zahraničí či v Duty free opravdu neuslyšíte.Špatná zkušenost donutila zákazníky hledat si jiné zdroje. A ne všechny jsou špatné a ne všechny se dají označit za podvodníky, či prodejce špatných, starých či jinak upravovaných vůní. Pokud se tímto budete zabývat, vytvoříte seznamy špatných a naopak dobrých prodejců, všichni zákazníci budou nadšeni. Pokud do toho problému nebudou vkládat ještě subjektivní pocit...i ten je důležitý.

Datum 11.11.2009

Vložil Robert Němec

Titulek Další odpovědi

Odpovědět

Kéž by takováto diskuze byla u ostatních článků! Požádal jsem o vyjádření e-shopů s parfémy, jak to chodí u nich, ale nevyjádřili.

Kdykoli mi může jakýkoli e-shop s parfémy napsat na nemec@elegantne.cz a sejdeme se a já rád fotograficky zdokumentuji, jak to funguje u nich (ale musí se připravit na to, že jako publicista budu nedůvěřivý - to ale patří k dobré práci publicisty).

Nejsem odborník na parfémy, ale myslím, že jsem téma zpracoval do hloubky. Přidám nyní do článku odkazy na stránky, které jsem dával již do diskuzí.

Navíc doporučuji knihu https://www.amazon.com/Perfect-Scent-Inside-Perfume-Industry/dp/0805080376, kde autor dva roky pracoval přímo u výrobců vůní a popisuje jejich praktiky. Další informace najdete na

https://perfumeshrine.blogspot.com/2008/02/dirty-secrets-of-grey-market-fakes.html.

Co se týče zástupců e-shopů, ty samozřejmě zveřejnit nemohu, protože vypovídali pod zárukou anonymity. Kazily by si obchody a neměli by je rádi další lidi v branži a jejich dodavatelé.

Datum 18.11.2009

Vložil Jolana

Titulek Re: Další odpovědi

Odpovědět

Á zase tu je náš oblíbený dvouletý pracovník a oblíbené odkazy !!!!Nemám -li argumentů..dojdu si pro tajuplného neznámeho, který "ó nádhera" již celé dva roky pracoval v oboru...pravděpodobně je mu 25 let..jak jinak odborník na slovo vzatý, jak je v této republice bohužel zvykem.Ano znám pár internetových obchodů ve kterých bych si neobjednala ani prázdný refan na odstřiky.Ale pokud vím, tak smyslem všech odpovědí , které se Vám snaží trošinku mizivě něco vysvětlit, je to, že ne všechny obchody, prodávající na internetu jsou špatné, leckteré prodávají zboží, o kterém se Vám ani nezdá a bez kterých by jste se o spoustě vůní ani nedozvěděl.Kamenné obchody mi toto v žádném případě nezajistí. Nevím kvůli čemu? Jsou to tak špatní obchodníci? Proč tam vidím pořád to stejné zaprášené zboží pod zářivkami?Např. nemám čas jezdit často do Arábie pro CPO a ke Guerlainům nebo Chanelům pravidelně pro exclusivky a děkuji za ně mimo jiné i speciálně jedné Vážené paní, která provozuje navíc internetový obchod a tyto vůně a jiné je schopná mi díky svým vlastnostem,schopnostem a nadšení pro svou práci zajistit u výrobce či prodejce a poslat až domů , mezitím co já sedím na zadku u počítače.Tato paní v tomto oboru pracuje celý život, svoji práci miluje, stále se vzdělává a publikuje.
Ano vnímání vůně u člověka kolísá...o tom se tu nikdo myslím nepře.Jen to že vůně se kazí tak rychle jak uvádíte, je vážně děsná kravina.
Znovu uvádím , nejsem zaměstnaná v žádné internetové prodejně a žádnou nevlastním.
Ale Vy tu neustále strašíte spotřebitele , tak se nedivte, že se leckdo ozve . Tomu, že máte problém nastudovaný do hloubky se můžu pouze jen pousmát. Kdyby jste měl nastudováno jen zčásti, tak nepíšete takové hlouposti.

Datum 13.08.2013

Vložil Věra

Titulek Re: Re: Další odpovědi

Odpovědět

Můžu poprosit nějaký odkaz nebo kontakt, na tu paní: Ráda bych - konečně - poznala někoho, kdo fakt ví, o čem mluví a pomůže, poradí, zajistí.., než jen výdejce zboží z e-shopu nebo unuděné prodavačky z kamenek... (jedné jediné! - čestné, neunuděné a vzdělané výjimce mezi prodavačkami, která fakt věděla se omlouvám). Díky :-)

Datum 03.11.2009

Vložil Olin

Titulek Zhovadilost

Odpovědět

Článek plný výmyslů mystifikující lidi. Nakupuji ve dvou českých e-shopech a mám s nimi jen dobré zkušenosti. Nehažte všechny internetové obchody do jednoho pytle, jsou dobří i špatní obchodníci. Stejně tak můžete narazit na vadné zboží v kamenné parfumerii. Např. Sephora má občas zboží zkažené. Nejste odborník na parfémy a na internetu si může psát kdokoli cokoli. Takže asi tak.

Datum 03.11.2009

Vložil Olin

Titulek Re: Zhovadilost

Odpovědět

Článek bez uvedení zdroje informací nemá žádnou hodnotu. Zveřejněte aspoň jména svých informátorů, zástupců e-shopů. Takto to vypadá jako článek vycucaný někde v hodpodě na koleně.

Magazín o módě

Fotogalerie a reportáž z plesu ve Vídni

04.03.2012 19:02
Měl jsem to milé potěšení zúčastnit se plesu Rudolfina Redoute, což je nejstarší ples ve Vídni, který pořádá studentská organizace. Lidé a prostory Plesy se ve Vídni konají především v císařském Hofburgu. A i když Pupp v Karlových Varech nebo Žofín v Praze jsou překrásné prostory, přeci jenom...

Správný dress code na plesy a nejčastější porušování etikety

30.01.2012 01:32
Mnoho Čechů neví, jak se správně obléknout na ples a váhá nad tím "co si vzít na sebe". Proto jsem se rozhodl sestavit tento základní přehled etikety na plese (především z hlediska oděvu, jedná se tedy o spíše o dress code) pro dámy i pány. Zmíním jenom základní prohřešky a pravidla etikety....

Jak fungují projekty „Co máte dnes na sobě?“ (pro dámy i pány)

01.08.2010 14:00
Na Facebooku jsem vytvořil dvě stránky (zvlášť pro dámy a zvlášť pro pány), prostřednictvím kterých můžete nahrávat fotografie se svým outfitem. Ostatní pak mohou hodnotit, jak se jim váš styl oblékání líbí, případně, co by na něm vylepšili. Jak to celé funguje Existuje zvláštní stránka pro...

Novinky v oblékání v londýnských klubech – jaro/léto 2010

08.03.2010 18:41
Měl jsem to potěšení zúčastnit se London Fashion Week Autumn/Winter 2010 v únoru 2010. Při této příležitosti jsem měl tu čest navštívit několik party jak na samotném London Fashion Week, tak v luxusních londýnských klubech. Jaká je tedy aktuální móda v londýnských klubech? (Pokud jste nečetli můj...

Dámské klobouky a zimní čepice ve Vídni

14.11.2009 15:35
Sháníte dámský klobouk nebo zimní čepici a zdá se vám výběr v českých obchodech omezený? Uvažujete, kde nakoupit klobouky ve Vídni? Při své nedávné návštěvě Vídně jsem objevil obchod, který má ohromný suterén plný nádherných dámských klobouků a čepic. Najdete jej na počátku Kärntner Str., nedaleko...

Jak se oblékají v londýnských klubech

15.10.2009 19:57
V létě 2009 se mi díky našemu novému joint venture podařilo navštívit několik luxusních klubů v Londýně. Ze všech klubů, co jsem kdy kde navštívil, musím říci, že nejlépe se v klubech („diskotékách“) oblékají právě v Londýně (nemám ale zkušenosti z USA). Dovnitř se jen tak nedostanete Předně je...

Nekupujte levné parfémy a nejlevnější parfémy na internetu

15.09.2009 22:52
Lehce se zhoršující situace na českém internetu, kdy lidé baží po levných a nejlevnějších parfémech, mě přiměla napsat tento článek, který vám přinese vhled co celé problematiky. Předně bych chtěl zdůraznit, že většina z nás si nikdy nekoupila parfém, ale vůni. Ale protože množství lidí hledá levné...

Etický kodex diskuzí na Elegantně.cz 1.0

10.02.2009 18:52
Jsem velmi rád za každý příspěvek do diskuze. Protože mám ale rád diskuzi na úrovni, jsem nucen na tomto „pozemku“, doméně elegantne.cz stanovit níže uvedená pravidla diskuzí: Na tomto webu diskutují dámy a gentlemani. Pokud se někdo podle toho nechová, bude jeho/její příspěvek bez upozornění, bez...

Módní trendy na podzim 2008

28.09.2008 22:07
Předem upozorňuji, že uvedené módní podzimní trendy jsem vypozoroval v zahraničí. Nezaručuji, že se tím bude někdo řídit v naší banánové republice. Nemluvě o tom, že k nám prodejci vozí rok staré kolekce (což je bohužel fakt). Módní trendy na podzim 2008 pro dámy Hlavní tendencí je elegance, až...

Sledujete zkušební vydání Elegantně.cz

30.07.2008 12:57
Pokud jste se dostali na tento web, patříte pravděpodobně k těm několika málo vyvoleným, kterým jsem poslal odkaz ještě před oficiálním spuštěním. Budu rád, pokud mi napíšete jakékoli nápady, připomínky nebo hlášení chyb na nemec@robertnemec.com. Velmi vám předem děkuji. Na stránkách jako je tato...

© Němec Marketing, s. r. o. a internetová agentura Robert Němec, 2008-2010. Všechna práva vyhrazena. Kopírování obsahu předávám naší advokátní kanceláři. Pánská a dámská móda a vše týkající se oblečení.